E08: CPH Village: Vesterbro

 

FOTO: AstridKBH

 

Bygherre: CPH Village

Arkitekt: Arcgency

Ingeniør: Ekolab

Entreprenør: Scandi Byg

FOTO: AstridKBH

Kg CO2 ækv. / m2 / år
Mat. 5,15
Tek. 0,65
Drift: 0,93
Total 6,73

Kg CO2 ækv. / person / år
Total 130

Etager
2

 

CPH Village Vesterbro er opført som modulære studieboliger. Der er ét ud af flere områder rundt omkring i København med dette koncept der bl.a. arbejder med at bygge begrænset antal m2 per person. Produktionsfasen foregår primært på fabrik, hvilket kan være med til at holde anvendelse af byggematerialer og ressourceforbrug på byggepladsen nede. Boligerne består af moduler som er designet for adskillelse. Modulerne kan derfor adskilles, kombineres med andre moduler og i fremtiden flyttes til andre områder. Denne fleksibilitet gør det muligt at ændre modulernes funktion efter fremtidige behov. Mulighederne for at ændre placering, størrelse og funktion af modulerne, udfordrer grænserne for almindelig fast ejendom.

Bebyggelsen i to etager står på et skruefundament og terrændækket er udført som en trækassette men spånpladebund og mineraluld som isolerende materiale. Linoleum er valgt som gulvbelægning.

Husets bærende konstruktioner er lavet i konstruktionstræ. Ydervæggene er isoleret med mineraluld og udvendigt beklædt med træ. De indvendige overflader har en beklædning af gips. Etagedækket er udført som trækassetter med mineraluldsisolering, linoleumsgulve og gipslofter.

Taget består af en konstruktion med I-bjælker, krydsfiner og er isoleret med mineraluld. Loftet er beklædt med gips og tagbeklædningen er i tagpap.

Etageboligbebyggelsen er 146 m2 og har plads til 4 personer, hvis det regnes med én beboer per studiebolig. Det giver et gennemsnit på ca. 37 m2/ person hvilket er gennemsnitligt til højt i case samlingen. Hvis det regnes med 2 beboere per enhed (svarende til ét primært soveværelse) giver det 8 beboere og et gennemsnit på 18 m2/ person. Det er i den lave ende af case samlingen.

 

KLIMAPÅVIRKNINGEN I RELATION TIL ANDRE BEST PRACTICE CASES

Den pågældende case er fremhævet i diagrammet som viser best practice byggeriernes udledning sorteret fra den, per kvadratmeter, højeste til laveste udledning af kg CO2-ækv. / år.


CO2-REGNSKAB OVER BYGGERIETS BYGNINGSDELE

Den horisontale akse viser bygningens mest centrale bygningsdele, herunder fundamenter, terrændæk, ydervægge, indervægge, dæk, trapper og ramper, søjler og bjælker, altaner og altangange, tage, vinduer, døre og glasfacader, el- og mekaniske anlæg samt tekniske installationer (standard værdier).


BYGNINGSDELE KG CO2-ÆKV. KG MATERIALE

Søjlediagrammet viser det pågældende boligbyggeri opdelt i tre materialegrupper: biogene materialer, hybrider og andre materialer.
Den lodrette akse viser tal for kilogram i tusinde, dvs. at spændet er 0 - 50. 000 kg.
Søjlen til venstre viser bygningens masse i kg, opdelt i materialegrupperne.
Søjlen til højre viser bygningens totale udledning af CO2 -ækv. opdelt efter samme princip.

BIOGENE MATERIALER

 

INDERVÆGGE OPBYGNING

Skruet stålpæl

 

FUNDAMENTETS OPBYGNING

Træboks
Mineraluldsisolering
Gipskartonplade
Dampspærre
Maling