Fem stærke præsentationer om brandproblematikker og løsninger

 

For nylig afholdt vi i Boligbyggeri fra 4 til 1 planet en workshop dedikeret til brandproblematikker og løsninger. En række førende eksperter bidrog med eksempler, beregninger og anbefalinger. Se de fem stærke præsentationer nedenfor og blive klogere på, hvordan du kan nedbringe klimaaftrykket med biobaserede materialer og samtidighed håndtere udfordringerne omkring brand.

MiniCO2 Etagehus TRÆ

Kathrin og Jacob fortæller om MiniCO2 Etagehus TRÆ – et femetagers forsøgsbyggeri, hvor ambitionen er minimalt CO2-aftryk, maximalt træanvendelse og gennemsnitlig anlægspris. Hør om overvejelserne omkring konstruktion og materialer, erfaringerne med brandtest og de foreløbige GWP-resultater.

Kathrin Susanna Gimmel, partner, JAJA Architects

Jacob Daaugaard Buhl, rådgivende ingeniør, Artelia


Muligheder i BK2 versus BK4

Brand og biobaserede materiale kan være en kompliceret cocktail. Derfor har Artelia udviklet et redskab til at forenkle processen. Brandrågiver Helle Bugge introducerer de udviklede brandskemaer, der er delt op, så man har BK2-skemaer, der rummer de præaccepterede regler, mens BK4-skemaerne rummer alle de ting, man vurderer, kan dokumenteres.

Helle Bugge, brandrådgiver, Artelia


Den funktionsbaserede tilgang

Robert Firkic giver bud på, hvordan man kan håndtere branddokumentation, hvis det ikke passer ind i de præaccepterede regler. Han eksemplificerer med småskala-tests og fuldskala-tests og dykker ned i processen omkring det 78 meter høje træhus på havnen i Aarhus, hvor PFA med Lendager som arkitekter ønsker at bruge skrottede vindmøllevinger til solafskærmning.

Robert Firkic, leder af advanced fire testing, DBI


Erfaringer fra udviklingsprojekter

Anders kommer med et opløftende budskab: Langt hen ad vejen kan man opnå lige så gode resultater med biobaserede materialer som med konventionelle. Han fortæller om brandsikre, biobaserede konstruktioner og giver eksempler fra projekterne Wood:UpHigh og BioFacades:UpHigh.

Anders Dragsted, leder af advanced fire engineering, DBI


Den gode proces

Janne Frederiksen og Christian Andersen giver deres bud på, hvordan man kan gå til værks, når det kommer til biobaserede materialer, brandtest og dokumentation. De anbefaler at gå i gang tidligt, involvere sin brandrådgiver og få lavet et forsøgsdesign, hvis brandtest er nødvendige. Afhængig af fravigelsen kan det være nødvendigt med flere eller tilpassede tests. Hør mere om detaljerne her.

Janne Frederiksen, brandteknisk rådgiver, DBI

Christian Andersen, funktionsleder, DBI

 

Fakta og kontakt

Målet med initiativet Boligbyggeri fra 4 til 1 planet er at skabe bæredygtige nye boliger med respekt for de ressourcer, vi har til rådighed på vores planet. Initiativet er sat i værk af Realdania og VILLUM FONDEN, som i alle dele af processen vil aktivere bygherrer, arkitekter, ingeniører, entreprenører, forskere og ideudviklere med det absolutte fælles mål at reducere byggeriet CO2-aftryk.

Læs mere på hjemmesiden


Kontaktpersoner

Projektchef Stig Hessellund
Realdania
30996005
she@realdania.dk

Projektchef Michael K. Rasmussen
pva. VILLUM FONDEN
20232885
michael@purposeatheart.com