Inspirationsdatabase guider dig på vej mod lavere klimaaftryk

 
 
 

Ønsker du at orientere dig bredt inden for paletten af biogene materialer? Eller har du brug for en nuanceret sammenligning af isoleringsprodukter på centrale parametre? Så kan du måske hente inspiration i den nye database, som skal gøre vejen til produktvalg i boligbyggeriet nemmere og mere velunderbygget.

Vejen mod en væsentlig klimareduktion fra byggeriet kræver blandt andet et målrettet fokus på valg af materialer. Og med den nye inspirationsdatabase har du adgang til information om hele 652 produkter inden for isolering, udvendig beklædning, plader, overflader, gulve, vinduer og solceller.

LCA-beregning og reaktion på brand
Produkterne er inddelt i kategorierne biobaseret, mineralsk og genbrug – og hvert produkt er beskrevet med værdier for blandt andet LCA, brand, levetid og produktionsland. Omtrent tre fjerdedele af produkterne har tilknyttet EPD’er, og databasen er derfor et oplagt værktøj til at nuancere dine LCA-beregninger, men den er også en stor hjælp på vejen til at afklare produkternes status i forhold til for eksempel varmeledningsevne og reaktion på brand.

Find din egen vej til et lavere klimaaftryk
Gennem filtrering og målrettede søgninger, kan du sammenligne værdier og finde inspiration til produkter, der kan opfylde kravene til netop jeres byggeri. Tanken er at inspirere rådgivere, bygherrer og arkitekter i afsøgningen af forskellige veje mod et lavere klimaaftryk.


Fakta og kontakt

Målet med initiativet Boligbyggeri fra 4 til 1 planet er at skabe bæredygtige nye boliger med respekt for de ressourcer, vi har til rådighed på vores planet. Initiativet er sat i værk af Realdania og VILLUM FONDEN, som i alle dele af processen vil aktivere bygherrer, arkitekter, ingeniører, entreprenører, forskere og ideudviklere med det absolutte fælles mål at reducere byggeriet CO2-aftryk.

Læs mere på hjemmesiden


Kontaktpersoner

Projektchef Stig Hessellund
Realdania
30996005
she@realdania.dk

Projektchef Michael K. Rasmussen
pva. VILLUM FONDEN
20232885
michael@purposeatheart.com

 
 
 
Camilla Valeur Dahl